Borra och fixa

Om du vill göra större förändringar i bostaden kan du behöva kontakta en yrkesman. Stäm alltid av med oss först!

 

Fixa fönster

Drar det från dina fönster, kan det vara dags att byta tätningslister. Kontakta oss så ordnar vi nya. Persienner ingår inte i basutrustningen. Behöver du persienner, går det bra att du själv skaffar och monterar dem, eller hör av dig till oss så kan du få hjälp.

Sätta upp saker

När du vill sätta upp hyllor och tavlor, så tänk på att anpassa skruvar och pluggar efter väggtyp. Gipsväggar behöver en hålrumsplugg eller expanderplugg om du ska sätta upp något tungt. Till tegel- och betongväggar kan du använda  universalplugg eller en expansionsbult och för porösa väggar finns det lättbetongplugg. För att göra ett näst intill osynligt hål i tapeten kan du skära ett kryss och vika upp flikarna innan du  börjar borra. När du inte längre använder hålet, tar du bort skruven och viker tillbaka tapetflikarna.

Gör aldrig hål i kakelplattor eftersom de lätt spricker. Vatten kan tränga in genom hål och sprickor och orsaka mögel eller vattenskada.  

Tapetsera och måla

Om du vill tapetsera eller måla om  tidigare än vi anser att det behövs så  kan du göra det, men får då bekosta renoveringen själv. Tänk på att arbetet  ska ha samma kvalitet som om en  yrkesman utfört det. Hör av dig till oss innan du börjar tapetsera eller måla,  så kan vi tillsammans se till att arbetet blir rätt utfört.