Vallastaden - Årets visionär

2017-10-10 | Linköping Skriv ut 
På Linköpings Näringslivsgala delade Lundbergs ut priset Årets visionär. Årets visionär ska gå till en person, företag eller organisation som tar initiativ samt är uthålliga och engagerade i att skapa en bättre stad att leva, arbeta och driva företag i. Årets visionär ska ha förankring i Linköping och på ett nyskapande vis ha bidragit till att utveckla staden. 2017 är det Vallastaden som är Årets Visionär.
Motiveringen för vinnaren lyder:
Årets visionär har med mod, engagemang och en tydlig ambition kring framtidens hållbara samhällsbyggande skapat något unikt i Sverige – i Linköping.
”Människan bygger staden” har varit ett genomgående tema och det är tack vare många människors ansträngningar som projektet blivit verklighet. 40 aktörer har byggt 1 000 bostäder och skapat en tät, grön och blandad stadsdel där innovativa lösningar har varit en viktig framgångsfaktor. 
Vallastaden lever verkligen upp till Linköpings motto: Där idéer blir till verklighet!
 
Utmärkelsen delades ut av vår VD Louise Lindh och Regionchef Öst Christian Claesson (till vänster och höger i bild). I mitten ser ni Muharrem Demirok och Birgitta Ståhl Öckinger från Vallastaden. 

Övriga nominerade till Årets visionär 2017 var Senion och Tappra Barn.