Årets ambassadör är Kolmårdens Djurpark

2017-05-12 | Norrköping Skriv ut 
Vid den årliga Näringslivsgalan i Norrköping delar Lundbergs ut priset Årets ambassadör. Priset ges till ett företag eller organisation som är en god ambassadör för Norrköping och som satt staden på kartan. I år gick utmärkelsen till Kolmårdens Djurpark.
I mer än 50 år har Norrköping varit förknippat med Kolmårdens Djurpark, ett av Sveriges starkaste varumärken. Trots höga förväntningar lyckas Kolmården år efter år skapa nya attraktioner. Med Wildfire och Sagojul gjorde de det igen 2016. 

Kolmården tilldelades priset Årets ambassadör med följande motivering:
Som så många andra framgångsrika företag startade detta med en vild idé. Även om den ursprungliga drivkraften inte var att bli ambassadörer för Norrköping så har framgången gjort att de satt Norrköping på kartan. Fyllda drygt 50 år är de fortfarande fyllda av vilda idéer som årligen lockar hundratusentals till vår stad. Djuren står fortfarande i fokus och i en tid då världen hotas av miljöförstöring och djurarter utrotas, spelar Kolmården en viktig roll för bevarandet av den biologiska mångfalden. Årets ambassadör i Norrköping är Kolmårdens Djurpark!