Nominerade till Årets ambassadör

2018-05-02 | Norrköping Skriv ut 
För femte året delar Lundbergs ut utmärkelsen Årets ambassadör på Norrköpings Näringslivsgala. Näringslivsmässan äger rum 17-18 maj och galan är på torsdagskvällen den 17 maj. I år har vi valt att nominera Crazy Pictures, Ideal of Sweden och Östgöta Kök.

Priset ges till ett företag eller organisation som i sin dagliga gärning är en god ambassadör för Norrköping och vår region. Priset kan även utdelas till en individ eller en särskild händelse som "satt Norrköping på kartan".


Crazy Pictures
Filmkollektivet från Norrköping startade 2008 och gjorde sig kända bland annat genom sin kortfilmsserie "Poesi för fiskar" på Youtube. Tio år senare är de nu aktuella med sin första långfilm "Den blomstertid nu kommer" som har premiär i midsommar och redan sålts till tio länder. Produktionsbolaget har även producerat en rad reklamfilmer för bland andra Norrköpings Kommun, Länsförsäkringar och UNICEF Sverige. Crazy Pictures är egentligen en livsstil där de genom sin glädje för berättelsen är goda ambassadörer för Norrköping då de visar att i vår stad är ingenting omöjligt. 


Ideal of Sweden
Framgångssagan och barndomsdrömmen som började i ett garage når i dag 45 länder fördelat på över 8 000 butiker. Innovation och nyfikenhet har från start varit deras ledord och styrka. Med fingertoppskänsla för sociala medier har de blivit trendsättande inom sin bransch och influencers står på kö för att få lansera deras svenska, mobila designtillbehör.
 Butiken på Drottninggatan med namnet Ideal of Sweden är också namnet på var och varannans mobilskal runt om i Sverige och världen. Så sätter man Norrköping på kartan. 


Östgöta Kök
Med kärlek till råvaror från östgötaslätten skapar de fantastiska matupplevelser oavsett koncept. De har modet att sticka ut och står trygga i det faktum att de alltid lagar maten från grunden.  Genom ett antal centralt belägna koncept sätter de Norrköping på gourmetkartan för de affärs- och nöjesturister som besöker vår stad och i Arkösund nås även sommarturisterna. Nu står Linköping på tur att få njuta av deras matkunskap. Oavsett om det är en enklare rätt eller måltid av högsta klass som serveras så känns smaken igen – den östgötska, vällagade smaken.