Nu byter vi parkeringssystem!

2019-02-08 | Norrköping Skriv ut 
Nu byter vi parkeringssystem i Spiran, Ankaret och Spiralen. Det nya parkeringssystemet Autopay gör att ingen p-skiva, bom eller biljett behövs, istället läser en kamera av registreringsnumret på bilen vid in- och utfart. Den känner av hur länge bilen stått parkerad. Du behöver inte längre fundera på kontrollavgifter, utan endast betala för den tid som bilen står parkerad. När du lämnar garaget har du fem olika betalsätt att välja på.

Vad innebär Autopay-systemet?
Svar: Det är ett enkelt parkeringssystem utan p-skiva, bommar och parkeringsbiljetter. Det fungerar ungefär som trängselskatten, när du åker in på parkeringen registreras ditt registreringsnummer av en kamera och din parkering startar. En annan kamera registrerar när du åker ut ur garaget och då avslutas din parkering, om du inte har valt att avsluta din parkering i betalautomaten.
Det bästa med systemet är att du aldrig behöver oroa dig för parkeringsböter, utan kan uträtta dina ärenden i köpcentret i lugn och ro.

Vad kostar det att parkera?
Svar: Parkeringstaxor måndag-söndag. Betalning från första minut gäller. SÖNDAGAR ÄR DET FRI PARKERING I ANKARET, SPIRAN OCH LYCKAN.
Måndag – lördag
Pris 18:-/h
21 minuter = 7 kr
30 min = 9 kr
50 min = 15 kr
60 min = 18 kr

Hur betalar jag? 
Svar: Det finns 5 olika betalalternativ.
Betalautomat- Betala med kort i betalautomaten när du lämnar parkeringen. Du har sen 15 minuter på dig att åka ut ur garaget.
Betala i efterhand – Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på parkman.nu
Automatisk betalning – Koppla ditt kort på autopay.io så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i en Autopay-anläggning.
Mobil – starta Easypark-appen när du åker in i garaget, kamerorna avslutar din parkering i appen per automatik när du kör ut ur garaget.
Faktura – Om du inte gör något av ovan alternativ skickas en faktura till fordonsägaren.

 

Läs mer om parkeringssystemet!