Academic Work flyttar in i Lundbergs kontorsfastighet LINK Business Center

2019-02-07 | Riksnyheter Skriv ut 
Fastighets AB L E Lundbergs kontorsprojekt i Linköping har nu fått sitt namn – LINK Business Center. Den nya fastigheten ritad av Gert Wingårdh kommer stå klar andra halvåret 2021. Lundbergs har även tecknat hyresavtal med rekryterings- och bemanningsföretaget Academic Work om cirka 1 900 kvm med en avtalstid på 8 år.

- Vi är glada att kunna presentera namnet på det vi hoppas kommer bli en naturlig mötesplats för regionens näringsliv, säger Christian Claesson, regionchef öst, Fastighets AB L E Lundberg. Namnet är sprunget ur viljan att koppla ihop människor och företag samt erbjuda fantastiska möjligheter för affärer och utveckling. Samtidigt är det givetvis även en tydlig koppling till platsen, fortsätter Christian. Vi kommer presentera logotyp och visuell identitet under våren.

LINK Business Center omfattar totalt ca 13 500 kvm uthyrningsbar yta samt garage. Intresset för konceptet är stort och nu har hyresavtal tecknats med Academic Work om 1 900 kvm. Sedan tidigare har Danske Bank kontrakterats på cirka 4 000 kvm.

- Vi är väldigt glada att få Academic Work som en av hyresgästerna i LINK Business Center, säger Daniel Andersson, marknadsområdeschef Linköping, Fastighets AB L E Lundberg. Vi vill fylla LINK Business Center med en mix av olika företag som bidrar till dynamik och spännande möten. Vi är övertygade om att Academic Work kommer sätta sin prägel på huset genom sin företagskultur och fokus på ”young professionals”, avslutar Daniel Andersson.

- De nya lokalerna och miljön kommer passa oss perfekt, säger Thobias Wetterwik, tillförordnad kontorschef Academic Work. För att upplevas som en attraktiv arbetsgivare är det viktigt för oss att kunna erbjuda en inspirerande och trivsam arbetsmiljö med rätt läge. Allt detta tycker vi att LINK Business Center är och därför ser vi verkligen fram emot att flytta in, fortsätter Thobias.

Kontaktperson:

Daniel Andersson, marknadsområdeschef Linköping Fastighets AB L E Lundberg Tele: 0709-21 66 73
E-post: daniel-(d_)-_andersson-(_sm3Remove)-_-(_a)-_lundbergs-(d_)-_se

Lisa Lundh, marknads- och kommunikationschef Fastighets AB L E Lundberg Tele: 0709-21 66 73
E-post: lisa-(d_)-_lundh-(_sm3Remove)-_-(_a)-_lundbergs-(d_)-_se

Fastighets AB L E Lundberg grundades 1944 och har utvecklats till en av Sveriges största privata fastighetsägare. I bolaget arbetar cirka 170 medarbetare som ger cirka 1 500 kommersiella kunder möjlighet att utvecklas hos oss, och som gör sitt yttersta för att erbjuda fler än 10 000 bostadshyresgäster en trygg och trivsam bostad. Fastighetsbeståndet har till stor del byggts i egen regi och utgörs av bostäder samt lokaler för kontor och handel.
Fastighets AB L E Lundberg är ett helägt dotterbolag till det börsnoterade L E Lundbergföretagen AB.