lkpg Fashion District arrangerar event för hållbar konsumtion

2019-04-26 | Riksnyheter Skriv ut 
Fastighets AB L E Lundberg vill vara den ledande utvecklaren av hållbara stadsmiljöer. Som en del av samarbetet ”Linköpings Innersta” där en rad aktörer samarbetar för att skapa en attraktiv, inspirerande och expansiv stadskärna, arrangeras under lördagen 27 april flera event på temat hållbarhet. Lundbergs handelskoncept lkpg Fasion District samlar butiker och samarbetspartners under devisen ”återvinning är vår tids mode”. Butikernas hållbara utbud och hållbarhetsarbete lyfts fram och en rad aktiviteter som inspirerar till en mer hållbar livsstil genomförs.

- Vi är stolta över att det är så många av våra butiker som redan idag har ett gediget hållbarhetsarbete och det här är tillfälle att visa upp allt bra som görs, säger Angelica Strandberg, centrumledare, Fastighets AB L E Lundberg. Närmare 60 butiker är med och genomför stora som små aktiviteter under lördagen – det är jätteroligt med så stort intresse och engagemang, fortsätter Angelica Strandberg.

Under dagen fylls butikerna i lkpg Fashion District och Lilla Torget av hållbara produkter och inspiration för en mer hållbar livsstil. Bland annat finns Stadsmissionen på plats och tar emot kläder som kanske växts ur eller valts bort i vårens garderobsrensing och Scorett samlar in skor i samarbete med Human Bridge. Hos Clas Ohlson kan du prova elcyklar och lagom till studentbal- och bröllopstider kan du laga, sy om eller hyra frack eller smoking hos Mattias Skrädderi.

- Det här är ett event som spänner över mycket, alltifrån Pantanovas digitala papperskorg till fina hållbara produkter i butikerna, säger Angelica Strandberg. Vi hoppas så klart på många besökare, vår förhoppning är att det här ska bli en återkommande aktivitet och en av flera som inspirerar till återvinning, ett hållbart mode och en hållbar stad, avslutar Angelica Strandberg.

Kontaktperson:

Angelica Strandberg, centrumledare Fastighets AB L E Lundberg
Tele: 0709-21 65 79
E-post: angelica.strandberg@lundbergs.se

Lisa Lundh, marknads- och kommunikationschef Fastighets AB L E Lundberg
Tele: 0709-21 66 73
E-post: lisa-(d_)-_lundh-(_sm3Remove)-_-(_a)-_lundbergs-(d_)-_se