Lundbergs Fastigheter köper Forstéenska gården

2020-04-01 | Riksnyheter Skriv ut 
Lundbergs Fastigheter har förvärvat Forstéenska gården av Norrköpings kommun. Forstéenska gården, belägen på Kvarngatan och granne med både Industrilandskapet och Lundbergs Fastigheters nya bostadshus i kvarteret Kvarnbacken, har anor ända från 1700-talet. Forstéenska gården är därmed en av Norrköpings äldsta fastigheter och spelar en viktig roll i bevarandet och berättelsen av stadens historia.

- Vi är mycket glada och stolta över möjligheten att få äga och förvalta det här charmiga röda lilla huset och all den historia det bär på, säger Johan Ladenberg, vVD Lundbergs Fastigheter. Lundbergs Fastigheter är en del av Norrköping och det känns väldigt bra att vi kan hjälpa till att bevara en del av stadens historia och en byggnad som många tycker väldigt mycket om.

- Vi är glada att Lundbergs Fastigheter har förvärvat stugan som nu kommer att kunna leva vidare som den pärla den är mitt i det häftiga Industrilandskapet, säger Reidar Svedahl, kommunalråd Norrköpings kommun. Extra roligt att fastighetens nya ägare dessutom är ett fint företag med rötterna i Norrköping och som under lång tid har bidragit positivt till vår stads utveckling, avslutar Reidar.

Trähuset byggdes under mitten av 1700-talet av Holmen och var då en av flera tjänstebostäder. Vad som ska hända med fastigheten nu är ännu inte bestämt, men det finns många spännande idéer. Nu börjar arbetet med att ta fram konkreta planer för att ge fastigheten nytt liv igen.

- Fastigheten är i stort behov av upprustning och vi ska ta oss an det uppdraget med största respekt och varsamhet. Norrköping kan känna sig trygga med fastigheten kommer få mycket kärlek och att den fina kulturhistorien kommer respekteras, bevaras och berättas vidare, avslutar Johan Ladenberg.

Lundbergs Fastigheter får tillträde till fastigheten den 28 april.

Kontaktperson:

Johan Ladenberg, vVD
Tele: 0709-21 65 12
E-post: johan-(d_)-_ladenberg-(_sm3Remove)-_-(_a)-_lundbergs-(d_)-_se

Lisa Lundh, marknads- och kommunikationschef
Tele: 0709-21 65 73
E-post: lisa-(d_)-_lundh-(_sm3Remove)-_-(_a)-_lundbergs-(d_)-_se