Lundbergs satsar på barnen i Norrköpings stadslopp

2019-05-27 | Riksnyheter Skriv ut 
Från och med i år heter barnloppet i samband med Atea Norrköpings Stadslopp Lilla Lundbergsloppet. Fastighets AB L E Lundberg och Tjalve IF har tecknat ett samarbetsavtal om tre år där Lundbergs blir både huvudsponsor till Norrköpings Stadslopp samt titelsponsor till barnloppet. Alla barn födda 2007 och senare springer loppet gratis.

Löparfesten Norrköpings Stadslopp går av stapeln den 21 augusti med distanserna 5km och 10km samt barnloppet som nu får namnet Lilla Lundbergsloppet. Banan för barnloppet ändras till en busig sträckning genom Linden Köpcentrum och loppet kommer får en festlig och fartfylld inramning. En nyhet för i år är att alla barn upp till 12 år deltar utan kostnad.

-Social hållbarhet är en viktig fråga för oss och det här är en del i det arbetet, säger Lisa Lundh, marknads-och kommunikationschef Fastighets AB L E Lundberg. Att kunna erbjuda alla barn att delta gratis öppnar dörren till en rolig upplevelse som inspirerar till rörelseglädje och där alla får vara vinnare, fortsätter Lisa Lundh.

-Tjalve IF och Atea Norrköpings Stadslopp är jätteglada över det nya samarbetet med Lundbergs. Det gör att insteget för barn att delta blir mindre och att verkligen alla kan vara med om de vill, säger Mikael Grip, tävlingsledare.

Norrköpings Stadslopp går genom centrala Norrköping och är ett uppskattat evenemang som brukar locka mycket folk, både deltagare och publik. Ytterligare en nyhet är att det i år blir gratis parkering på Spiralen-parkeringen för de som inte går eller cyklar till loppet.

-Vi tycker det är oerhört viktigt att Norrköping har en levande och attraktiv stadskärna där människor trivs och känner sig trygga, och där är positiva och roliga upplevelser så klart en viktig pusselbit. Vi hoppas kunna bidra till att Atea Norrköpings Stadslopp blir ett så bra arrangemang som möjligt - tillsammans med övriga samarbetspartners kommer vi göra evenemanget till en riktig fest, avrundar Lisa Lundh.

Kontaktperson:

Lisa Lundh, marknads- och kommunikationschef Fastighets AB L E Lundberg
Tele: 0709-21 66 73
E-post: lisa.lundh@lundbergs.se