Nytt bomfritt parkeringssystem införs i Lundbergs Fastigheters parkeringshus Braxen

2020-04-24 | Riksnyheter Skriv ut 
Från och med den 27 april tar Dukaten över driften av Lundbergs Fastigheters parkeringshus Braxen som ligger mitt i city, på Åhléns-husets tak. Samtidigt införs ett nytt bomfritt parkeringssystem, ett så kallat ”Free Flow”. 
- Vid in- och utfarterna finns kameror som läser av bilens registreringsskylt och som startar och stoppar parkeringen. Det nya systemet är nästa steg i utvecklingen och Braxen blir det första parkeringshuset vi testar det i, säger Matts Skeppstedt, marknads- och affärsutvecklare på Dukaten.

 

Om parkeringshuset blir fullt fälls däremot en bom ned för att undvika köer och att bilar får cirkulera runt i huset. Lundbergs Fastigheter tror att det nya systemet kommer tas emot positivt av Linköpingsborna.

 

- Vi jobbar hela tiden för att förbättra och förenkla för våra besökare i Linköping city. Med ett smidigare parkeringssystem vill vi bidra till en ännu trevligare shopping- och nöjesupplevelse där besökarna inte behöver tänka på att passa parkeringstider eller leta plats i ett fullt parkeringshus, säger Daniel Andersson, marknadsområdeschef Lundbergs Fastigheter i Linköping.

Betalning via LinPark sker automatiskt

För de bilister som har ett konto i LinPark-appen sker betalningen automatiskt. De som inte har LinPark betalar parkeringen i en av de två betalstationer som finns på plan 1 respektive plan 2. Sedan har besökaren 15 minuter på sig att köra ut från parkeringshuset. Vid utfarten finns en kamera som läser av registreringsskylten och registrerar betalningen.

Om en bilist av någon anledning skulle missa att betala parkeringen visas ett meddelande på en tv-skärm som sitter vid utfarten. Man har sedan 48 timmar på sig att betala via Dukatens hemsida.

Under den första veckan kommer parkeringsvärdar finnas i parkeringshuset för att svara på eventuella frågor från de som parkerar. Parkeringsvärdarna är på plats måndag, tisdag, onsdag och lördag under vecka 18.

Korttidsparkering 

Det kostar 15 kr i timmen och max 100 kr per dygn att parkera i Braxen, förutom på söndagar då det fortsatt är gratis mellan kl. 11-17. Det finns inga abonnemang att köpa utan i parkeringshuset är det bara korttidsparkering som gäller.

Kontaktperson

Daniel Andersson, marknadsområdeschef Lundbergs Fastigheter
Tel: 0709-21 65 73
E-post: daniel.andersson@lundbergs.se

Matts Skeppstedt, marknads- och affärsutvecklare Dukaten
Tel: 013-20 54 11
E-post: matts.skeppstedt@dukaten.se