Torget, Norrköping

Lundbergs förvaltar historia och bygger för generationer. Just nu omvandlar vi en historisk fastighet till attraktiva bostäder vid Tyska torget. Fastigheten består av två delar och ombyggnadsprojektet är därför uppdelat i två etapper.

Kvarteret omges av fantastiska byggnader samt park- och vattenmiljöer. Läget mellan Centralstationen och Norrköping City är bekvämt för den som vill ha nära till allt. Fastighetens spännande mix av historia, modern arkitektur och hållbara tekniska lösningar kommer att bidra till ett boende utöver det vanliga.

Etapp 1

Den första etappen omfattar en om- och påbyggnad av den del av kvarteret som vetter ut mot Gamla Rådstugugatan. Lägenheterna får en öppen planlösning, högt i tak och stora fönsterpartier. På varje plan byggs två tvåor och en trea. Den ena tvåan vetter mot Motala ström och den andra mot innergården. Trean är placerad på gaveln och får utsikt både mot vattnet, Fleminggatan och innergården.

Lägenheterna får en hög standard med en ljus parkett i samtliga rum. Badrummen, som förses med kakel och klinker, utrustas med tvättmaskin, torktumlare och handdukstork. I köken finns diskmaskin.

Etapp 1 påbörjades i april 2018 och förväntas vara klar under hösten 2019. Totalt bygger vi 15 lägenheter i den första etappen.

Etapp 2

I den andra etappen förädlar vi det som tidigare var Norrköping Enskilda banks bankpalats och som uppfördes i början av 1900-talet. Totalt bygger vi 27 lägenheter i storleken 52 – 112 m2 där vi bevarar och återställer de takstuckaturer och fina snickerier som pryder många av rummen. I några lägenheter finns de ursprungliga kakelugnarna kvar och vår förhoppning är att de ska gå att göra eldningsbara igen.

Precis som i etapp 1 kommer lägenheterna få en hög standard. Samtliga rum förses med parkettgolv varav vissa har kvar den ursprungliga stavparketten. Badrummen blir moderna men kommer att byggas i lite äldre stil för att stämma överens med de övriga ytorna. Det kommer att finnas tvättmaskin, torktumlare och handukstork i badrummen och köken förses med diskmaskin. En gemensam tvättstuga kommer även att byggas på det nedersta lägenhetsplanet.

I samband med ombyggnaden kommer nya hissar att installeras. 

Etapp 2 påbörjas i augusti 2018 och beräknas vara klar under våren 2020.

Så snart lägenhetsplaner och hyresnivåer är beslutade kommer sidan att uppdateras.

Se gärna filmen om projektet: Kv Torget i Norrköping

Kontaktpersoner:
Projektet: Anna Fredriksson, anna-(d_)-_fredriksson-(_sm3Remove)-_-(_a)-_lundbergs-(d_)-_se 
Uthyrning bostäder: Tomas Eriksson, tomas-(d_)-_eriksson-(_sm3Remove)-_-(_a)-_lundbergs-(d_)-_se