Isopen 1 – 44 nya hyresrätter i Örebro

Vill du bo i hyreslägenhet nära naturen och ändå inte ha långt in till stan? I stadsdelen Sörbyängen, ett par kilometer sydost om Örebro centrum, har vi byggt två nya bostadshus med adress Peppargatan 2 och 4. De första hyresgästerna flyttade in i slutet av april 2015.

Inte långt från området finns Markaskogen och Sörbyskogen med motionsspår och promenadmöjligheter. Det är också nära till Gustavsviksbadet, Ekängs idrottsplats och Gustavsviksgolfbana. Örebro universitet ligger inom gångavstånd och det är cykelavstånd till Örebro centrum. Här finns även täta förbindelser med kollektivtrafik.

Totalt skapades 44 nya hyreslägenheter om 1-3 rum och kök. Området gränsar till Ladugårdsängen, Sörby och Almby.  Sörbyängen består i övrigt till stor del av bostadsrätter, men även av hyresrätter och studentbostäder. Här finns skolor med låg- och mellanstadium. Livsmedelsbutik och annan service finns bl.a. vid Tybble centrum och vårdcentral finns i södra delen av Tybble, vid Sörbyängsvägen.

Till samtliga våningsplan finns hiss och trapphusen är låsta med portkod. Gemensamma utrymmen som tvättstugor, barnvagns- och rullstolsförråd finns i bottevåningarna. På gården finns kallförråd, sophus med källsortering, gräsmatta och lekytor samt en pergola med bänkar. Där finns även P-platser, cykelparkering och plattbelagda gångytor.

Miljöklassade bostäder och individuell mätning

Lundbergs satsar långsiktigt på att skapa en hållbar utveckling och miljö. Som en del i miljöarbetet certifierar vi all nyproduktion enligt standarden Miljöbyggnad. Det är ett system som baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis. Där är faktorer som låg energianvändning, miljövänligt material och en god innemiljö viktiga.

 

Du kan läsa mer om vad certifieringen innebär här. 

 

I alla fastigheter använder vi el som är märkt Bra Miljöval. I Isopen har vi gått ett steg längre med individuell mätning av varmvatten. Hyresgästen betalar enbart för sin egen förbrukning vilket både miljön och hyresgästen tjänar på.  

 

Intresserad?

Gör in en intresseanmälan eller kontakta

Marie Ödberg, 019-15 04 20, orebro-(_sm3Remove)-_-(_a)-_lundbergs-(d_)-_se