Vi har 100.000 skäl att fira att vi fyller år. Du är ett av dem.

Tänk vad mycket spännande vi upplevt sedan vi startade 1944. Och tänk så många människor vi fått nöjet att lära känna längs vägen. Människor som valt att bosätta sig hos oss. Företag som etablerat sig i våra lokaler. Och så alla de som varje dag besöker våra handelsplatser.

Tanken är svindlande, men faktum är att närmare 100.000 människor bor, jobbar eller besöker våra fastigheter varje dag. Det är alla er vi vill fira när vi fyller 75 år. Det är för din skull vi brinner för att skapa ännu mer attraktiva och hållbara stadsmiljöer. Och vi hoppas du vill möta framtiden tillsammans med oss på Lundbergs Fastigheter.  

Länge leve långsiktigheten!

Året var 1944 när Lars Erik Lundberg, en ung och driftig byggnadsingenjör från Norrköping, bestämde sig för att starta eget. På den tiden pratades det inte om laddstolpar och solceller. Gröna hyresavtal, energieffektivisering och trygghetsarbete var också okända begrepp. För att inte tala om ”hållbarhet”. Men det hindrade inte Lars Erik från att tänka längre än de flesta andra i byggbranschen. Han menade att ansvarstagande var viktigt, och insåg tidigt att det fanns en logik i att äga fastigheterna själv, istället för att sälja dem när de var färdigbyggda.

Genom att ha kontroll över hela kedjan, från planering och byggnation till förvaltning och underhåll, kunde han se till att bostäderna och servicen alltid höll hög standard. Som resultat fick han uppleva glädjen i att människor trivdes med både lägenheterna och sina fastighetsskötare. Och de bodde kvar länge!

I år skriver vi 2019 och det är exakt 75 år sedan Lars Erik fick sin idé. Hans nytänkande och långsiktighet inspirerar oss än idag.


Hur vi firar? Alla presenter går till barnen och klimatet.

Att långsiktigt skapa värde för människor, miljö och ekonomi är centralt för oss på Lundbergs Fastigheter. Vårt hållbarhetsarbete utgår från FN:s globala mål och vi sätter extra fokus på barnen och klimatet. Helt naturligt, eftersom barnen är vår framtid och klimatet en förutsättning för en levande planet.

Som en del av vårt 75-årsjubileum har vi bland annat startat upp ett samarbete med Generation Pep i syfte att barn och ungdomar ska inspireras till ett mer aktivt och hälsosamt liv. Vårt första gemensamma initiativ Lilla Lundbergsloppet anordnades den 21 augusti i Norrköping, i samarbete med Tjalve IF. Kika gärna på vår härliga film från loppet. 

På klimatfronten då? Jo, vi har sänkt CO2-utsläppen med 45% sedan 2012 och är branschledande inom energieffektivisering. Hos oss blåser ständigt förändringens vindar, och vi använder bara förnybar el i våra fastigheter. Dels från vindkraft, men i allt högre grad från egna solcellsanläggningar.

Vi tror på en ljus framtid!