Covid-19

Med anledning av Coronaviruset Covid-19 som nu sprids behöver vi alla hjälpas åt för att minska smittspridningen. På den här sidan hittar du information om hur vi tillsammans kan begränsa smittan för att skydda de som tillhör en riskgrupp. Informationen uppdateras löpande.

Våra försiktighetsåtgärder

Lundbergs Fastigheter följer myndigheternas rekommendationer med största noggrannhet. Samtidigt vill vi fortsätta ge bästa möjliga service till våra hyresgäster. Vi informerar och uppmanar våra hyresgäster, besökare, och entreprenörer att följa de råd och anvisningar som svenska myndigheter ger och vi följer alla säkerhetsåtgärder som är rekommenderade. Detta gäller i allt vårt arbete. 

  • Vid minsta symptom av influensa eller förkylning stannar våra medarbetare hemma.
  • Vi tvättar händerna och använder desinfektionsmedel.
  • Vi tar inte i hand, undviker fysisk kontakt och håller avstånd till varandra.
  • Vi uppmanar våra medarbetare till att hålla digitala möten och avstämningar.
  • Vi har infört ändrade arbetssätt och rutiner vid flera av våra återkommande arbetsuppgifter, exempelvis hembesök hos våra hyresgäster som du kan läsa mer om längre ned. 

Vi fortsätter att följa utvecklingen av Coronaviruset Covid-19 noggrant och anpassar våra åtgärder efter rådande situation.

Besök i lägenheter

Vi vill fortsätta ge dig som hyresgäst bästa möjliga service, utan att utsätta dig eller någon annan för onödiga risker. Inför planerade hembesök kommer vi därför att ställa några frågor om dig och de du bor med. Vi ber dig att berätta om du eller någon annan i lägenheten:

  • har några symptom på sjukdom eller förkylning
  • ingår i någon riskgrupp

Om ni svarar ja på någon av frågorna bokar vi tillsammans en ny tid för besök. Vid akuta ärenden försöker vi hitta en lösning som inte utsätter någon för några risker. 

Besök i kontorslokaler

Vi vill fortsätta ge dig som hyresgäst bästa möjliga service, utan att utsätta dig eller någon annan för onödiga risker. Vi informerar och uppmanar besökare samt entreprenörer och hyresgäster att följa de råd och anvisningar som svenska myndigheter ger. Behöver vi utföra arbete i en lokal hör vi av oss och pratar igenom hur vi löser det på bästa sätt.

Vädra för minskad smittspridning på kontoret

Genom att öppna fönstren och vädra ordentligt så minskar du risken att virus ansamlas i rum och lokaler. Vädra gärna en kvart varje gång rummet används på nytt och minst en kvart varannan timme. Öppna inte fönster i toalettutrymmen då det kan få luften att gå fel väg.  

Känner du dig sjuk?

De symptom som främst är förknippade med Covid-19 är feber och hosta, andningssvårigheter, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk. Oavsett symptom ska du stanna hemma och inte att träffa andra människor.

Behöver du vår hjälp?

I rådande situation är det många människor som är i behov av olika typer hjälp. Det kan vara allt ifrån att handla mat till att ha någon att prata med. Du som hyresgäst får gärna höra av dig till oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig. 

Viktig information angående bedrägerier

Polisen varnar just nu för att bedragare utnyttjar rådande situation för att lura äldre. Bedragarna kontaktar personer och erbjuder till exempel hjälp med att handla och genomföra coronaprover mot bankuppgifter. Tänk på att aldrig lämna ut kort, koder eller bankuppgifter till okända personer som erbjuder sig att till exempel handla. Personal från Lundbergs Fastigheter är alltid klädda i kläder med vår logotyp på och vi kontaktar dig alltid innan vi besöker dig. Skulle du ändå känna dig osäker kan du alltid be att personen legitimerar sig.

För mer information om Corona

Har du frågor om coronaviruset kan du dygnet runt ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Du hittar även tillförlitlig information hos Folkhälsomyndigheten och Krisinformation.se. Dessutom ger Vårdguiden 1177 tydliga anvisningar kring hur man tar kontakt med vården på ett tryggt och säkert sätt.

Information på fler språk? 

Hos Folkhälsomyndigheten hittar du information på olika språk om covid-19 och hur du skyddar dig och andra från smitta.

Information in other languages

For information in other languages on how to protect yourself and others from spread of infection, please visit The Public Health Agency of Sweden's website. You also find information on Vårdguiden 1177